Aibel tildelt Oseberg-kontrakt

Publisert 11. juli 2014

Statoil har tildelt Aibel kontrakten for oppkobling av nytt boligkvarter på Oseberg C-plattformen.

Prosjektet, kalt Oseberg C Continuous Drilling (LQ Extension) project, er en EPCI-kontrakt som innebærer fullt ansvar for engineering, procurement, construction og installasjon i prosjektet.

– Vi er glade for at Statoil igjen viser oss tillit som leverandør av denne typen tjenester med EPCI-ansvar. Det er en anerkjennelse av vår kompetanse på områder utover vedlikeholds- og modifikasjonsoppgaver, sier Jan Ståle Skår, konserndirektør for V&M og modifikasjoner i Aibel i en melding.

Plass til flere
Den nye modulen skal kobles til eksisterende boligkvarter på Oseberg C-plattformen og vil bety 30 ekstra lugarer offshore. Hovedoppdraget for Aibel blir forberedelser og arbeid knyttet til oppkobling av den nye modulen. I tillegg skal Aibel ha det totale grensesnittsansvaret i prosjektet.

Oppstart i august

På det meste vil prosjektet sysselsette 40 personer i Aibel. Ledelse, administrasjon, og planlegging vil foregå i Bergen, mens prefabrikasjon vil bli utført i Haugesund. Arbeidet starter 1. august og oppkoblingen er planlagt våren 2016. Kontrakten har en anslått verdi på ca. 125 millioner kroner.

– Dette prosjektet passer perfekt for kontoret i Bergen, som nylig har levert oppgradering av boligkvarteret på Oseberg feltsenter med svært gode resultater. Nøkkelpersonell som har god kjennskap til systemer, prosedyrer og arbeidsmetoder er nå klar til å ta fatt på det nye oppdraget, sier Skår.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger