Aibel tildelt Snorre-kontrakt verdt 1,6 millarder

Foto: Statoil
Publisert 21. desember 2017

Statoil tildelt Aibel kontrakt for gjennomføring av omfattende modifikasjoner på Snorre A-plattformen som en del av«Snorre Expansion Project».

Kontrakten er en såkalt EPCIC-kontrakt, som betyr at Aibel vil ha et totalansvar for prosjektering, innkjøp, fabrikasjon, installasjon og ferdigstillelse av prosjektet.

Oppdraget har en verdi på om lag 1,6 milliarder kroner og vil pågå fram til høsten 2021.

Prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart og vil på topp involvere rundt 160 ingeniører med base på hovedkontoret i Stavanger, hvor Aibel nylig avsluttet FEED-studien for modifikasjonsoppdraget.

  Vi er selvsagt meget fornøyd med den tilliten Statoil viser oss. Vi vil i dette prosjektet få bruke Aibels brede kompetanse i hele verdikjeden, fra tidlige studier til ferdig prosjekt. Dette er også en bekreftelse på at studie-teamet har gjort et grundig forarbeid og videreutviklet et konkurransedyktig konsept. Dette sikrer oss et svært godt utgangspunkt for selve gjennomføringen, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Modifikasjonene omfatter blant annet fjerning av overflødig vekt og utstyr fra Snorre A-plattformen. Derfor vil de første aktivitetene offshore starte allerede tidlig i januar 2018 parallelt med oppstart i Stavanger.

Oppdraget omfatter også installasjon av en ny støttemodul for stigerør på 650 tonn. Denne modulen skal bygges på Aibels verft i Haugesund. Planlagt oppstart av prefabrikasjon er januar 2019, mens selve installasjonen av modulen skal skje i løpet av våren 2020. Mellom 70 og 100 personer vil være engasjert i fabrikasjonsarbeidet i Haugesund.

Siste fra forsiden

+

Nå eier Japex hele butikken

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger