Aibel tildelt Symra-kontrakt verdt 700 millioner kroner

Illustrasjon: Aker BP
Publisert 23. mars 2023

Aibel skal utføre modifikasjoner på Ivar Aasen-plattformen for Aker BP i forbindelse med tilkopling (tie-back) av Symra-feltet.

Oppdraget har en verdi av cirka 700 millioner kroner.

Symra-oppdraget er et avrop i Aibels eksisterende rammeavtale med Aker BP for vedlikehold og modifikasjoner. Arbeidet omfatter modifikasjoner på Ivar Aasen-plattformen for å klargjøre oppkobling av Symra-feltet på Utsirahøyden i den sentrale delen av Nordsjøen. Aibel har siden våren 2021 vært involvert i alle studiefaser av utbyggingsprosjektet frem til

beslutningen om gjennomføring, hvor selskapet nå vil være ansvarlig for prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon.

– Aibel har lang og omfattende erfaring med denne type modifikasjoner, og vi er naturligvis glade for den tilliten Aker BP viser oss med dette oppdraget. Nå gjelder det å ta med det gode arbeidet fra studiefasene inn i gjennomføringen slik at vi kan levere på kvalitet, tid og budsjett, sier konserndirektør for modifikasjoner og verftstjenester i Aibel, Nils Arne Sølvik.

Arbeidet starter umiddelbart og vil totalt involvere rundt 100 ansatte på kontor, verft og offshore. Prosjektering, innkjøp og prosjektledelse vil foregå ved Aibels Stavanger-kontor.

Forventet fabrikasjonsstart på verftet i Haugesund er september 2023.

Siste fra forsiden

+

Nå eier Japex hele butikken

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger