Publisert 4. februar 2000

Det er sannsynligvis bare et norsk selskap igjen i budrunden om bygging av de to nye plattformene på Ekofisk etter at Aibel har trukket seg.

Etter det Stavanger Aftenblad erfarer er det bare Aker Solutions som står igjen som norsk selskap i budrunden om bygging av nye Ekofisk. Oppdragsmengden vil ifølge ConocoPhillips ha en verdi på omtrent 70 milliarder kroner.

– Videreutviklingen, betegnet Ekofisk Sør, er beregnet til 25-30 milliarder kroner. Utviklingen av Eldfisk er beregnet til 35-45 milliarder. Summene inkluderer boring av brønner, forteller kommunikasjonsdirektør i ConocoPhillips, Stig Kvendseth, til Stavanger Aftenblad.

Aibel som nå har trukket seg, mener det er best for alle parter om de konsentrerer seg om byggingen av Gudrun-dekket som kommer nesten samtidig.

Var prekvalifisert
– Vi var prekvalifisert, men overbygningen på de to Ekofisk-plattformene kommer nesten samtidig med Gudrun-dekket. Dermed er det spørsmål om kapasitet. Alle er best tjent med at vi trekker oss, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel.

Det er Aker Stord som har levert inn tilbud på Eldfisk S, mens Aker Egersund vil bygge den mindre Ekofisk Z.

– Vi bygget i sin tid den nesten like plattformen 2/4-M til Ekofisk her i Egersund. Det var et kjempeprosjekt, både for oss og oljeselskapet. Derfor bør vi være godt posisjonert, forteller klubbleder i Egersund, Oddvar Hølland.

Stig Kvendseth i ConocoPhillips forteller at kontraktene vil kunne tildeles etter at Plan for utbygging og drift (PUD) er levert inn og godkjent etter første kvartal neste år. Og før det gjøres må det fattes en investeringsbeslutning i partnerskapet. Kvendseth vil ikke si noe til avisen om hvem som har kommet med bud om bygging av de to plattformene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger