Publisert 4. februar 2000

Den franske gassgiganten skal de nærmeste årene bygge opp et landsdekkende salgsapparat for alle typer industrigass til norsk sokkel.

TROR På SUKSESS: Administrerende direktør
Dag Bogetvedt, mener Air Liquide Offshore har
alle forutsetninger for å lykkes (FOTO: Air Liquide

Air Liquide er verdens største leverandør av industrigass, og selskapet har 43 000 ansatte i over 80 land. Selskapet har i dag en andel på 15 prosent av markedet for offshoregass på verdensbasis. Nå vil de øke sine markedsandeler i alle deler av verden, og har valgt ut Norge som destinasjon for sitt pilotprosjekt, skriver de i en pressemelding.

Egen organisasjon
Air Liquide Offshore AS vil være en egen organisasjon som jobber direkte mot offshoremarkedet her til lands. Selskapet har valgt ut Norge fordi det er økonomisk interessant og fordi de får anledning til å bygge opp en arbeidsplattform knyttet til offshore-virksomhet fra grunnen av.

– Norge er interessant fordi det finnes et modent marked og en økonomisk struktur som er mer forutsigbar enn andre steder i verden, sier administrerende direktør Dag Bogetvedt i Air Liquide Offshore til Petro.no.

Kan starte fra «scratch»
Bogetvedt tror at det faktum at de ikke har satset i Norge tidligere, og at selskapet dermed ikke har «gammel bagasje» i form av utdatert utstyr eller systemer, kan hjelpe dem å lykkes.

Selskapet vil kjøpe inn det siste nye i utstyr for å sikre at det vil fungere optimalt i de krevende forholdene i Nordsjøen og i Barentshavet.

– Kvalitet og sikkerhet skal være sentralt i alt vi gjør. Et annet viktig poeng er at om utstyret fungerer i tøffe norske forhold, er det stor sannsynlighet for at det også vil fungere i resten av verden, sier Bogetvedt.

Bergensbasert
Selskapet vil ha kontorer på ågotnes og i Bergen, med sistnevnte som hovedkontor. Det skyldes blant annet bergensområdets styrke innen offshore subsea.

– Dette er en næring som bruker gass i nær sagt alle faser av et prosjekt, både når det gjelder utbygging, produksjon, testing og vedlikehold. På CCB er vi plassert midt i smørøyet. Her får vi rask tilbakemelding på det vi leverer og kan derfor hele tiden videreutvikle oss.

Foreløpig er de kun tre ansatte i selve offshore-organisasjonen, men de får bred støtte fra moderselskapet.

– Vi begynner i det små og vil ansette etter behov, sier Bogetvedt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger