Publisert 4. februar 2000

GdF Suez og partnerne har skaffet seg «Aker Barents» til boringen på Heilo-prospektet i Barentshavet.

BARENTS TIL BARENTS: Aker-riggen skal nordover om et års tid.

Det blir første Barents-boring for «Aker Barents» når den spudder første letebrønn i lisens 530 nord for Norge i september neste år. Ifølge partner i lisensen, Rocksource, kan prospektet som skal bores inneholde så mye som 200 millioner fat oljeekvivalenter, funnsannsynligheten estimeres til å være 50 prosent.

Rocksource som er partner i lisensen har drevet stor elektromagnetisk undersøkelsesaktivitet utenfor Norskekysten, og de skriver i en børsmelding at boringen med GdF er en milepæl for selskapet.

Tre rigger i Barentshavet
«Aker Barents» ankomst til Barentshavet betyr at «Polar Pioneer» får selskap i sin leteaktvitet. Sistnevnte er en Transocean-rigg som skal bore både for Statoil og Lundin er perdioen fremover. Også den helt ferske Scarabeo 8 skal bore i Barentshavet om kort tid. Denne riggen er hyret inn til produksjonsbrønnboring på Goliat for Eni.

Både Statoil og Eni har fått sterk kritikk for boringene som planlegges i området, men oljedirektør Bente Nyland tror blant annet Statoils Skrugard kan by på gode nyheter for bransjen.

Tørre brønner
Lisensen 530 ligger på kanten av Hammerfestbassenget, ikke veldig langt fra Goliat eller Tornerose. Lisenshaverne har fått forlenget fristen på arbeidsutførelsen frem til mai i 2012.

Det er GdF Suez som er operatør for lisensen med 40 prosent, Front Exploration, Rocksource og North Energy har 20 prosent hver.

«Aker Barents» har boret mye tørt siden den kom i drift, senest avgrensingen på Gro i Norskehavet. Nå er riggen på plass ved Dalsnuten, også denne i Norskehavet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger