Aker BP har startet produksjonen fra Frosk

Publisert 14. mars 2023

Aker BP rapporterer at utbyggingsprosjektet Frosk i Alvheim-området er ferdigstilt og produksjonen har startet på tid og innenfor budsjett, kun 18 måneder etter overlevering av Plan for utbygging og drift. Aker BP er operatør og Vår Energy AS lisenspartner.

 – Frosk-prosjektet er levert med høy kvalitet, på tid og innenfor budsjett av Aker BPs prosjektteam i nært samarbeid med våre leverandører. Dette er et meget godt eksempel på hva vi kan få til med alliansemodellen, hvor vi jobber sammen med våre leverandører som ett team mot et felles mål og med felles insentiver. Frosk-utbyggingen illustrerer også hvordan vi kan øke verdiskapingen fra eksisterende felt gjennom økt produksjon og forlenget levetid samtidig som vi reduserer enhetskostnader og utslippsintensiteten, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

Frosk-feltet er koblet opp mot Alvheim produksjonsskip (FPSO) med eksisterende havbunninfrastruktur, og utnytter ledig kapasitet i prosesseringsanlegget med bare en marginal økning i strømforbruk og CO2-utslipp.

Frosk-prosjektet er levert innenfor investeringsanslagene på rundt to milliarder norske kroner. Utvinnbare reserver i Frosk er estimert til rundt 10 millioner fat oljeekvivalenter.

Frosk er det første av tre nye subsea-utbyggingsprosjekter til Alvheim FPSO. Kobra East og Gekko planlegges å komme i produksjon tidlig i 2024 mens Tyrving forventes å komme på strøm i 2025.

Siste fra forsiden

Equinor har boret tørt nær Garantiana

Høyre i nord vil utsette Melkøya-elektrifisering

Aibel tildelt Symra-kontrakt verdt 700 millioner kroner

+

Gassen i Barentshavet er «innelåst» – nå ber han Gassco finne nøkkelen

Neste stopp, Tommeliten A

+

Kampen om norske havvind-lisenser – disse aktørene vil stå på søkerlisten

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger