Aker BP inngår nye allianser innen V&M og ISO
John Økland
13. mars 2018
Aker BP inngår nye allianser innen V&M og ISO
John Økland
13. mars 2018

Senest i fjor høst inngitt de rigg-allianser med Odfjell Drilling, Maersk Drilling og Halliburton.

Nå vil Aker BP inngå nye allianser – denne gang innen vedlikehold, modifikasjon og ISO.

Den ene alliansepartneren er allerede valgt, opplyser selskapet til Petro.no.

– Vi vil gå inn i en allianseavtale med Aker Solutions for modifikasjoner. Vi holder på med implementering i form av integrasjon av organisasjon og arbeidsprosesser, samt ferdigstille kontraktene.

Det sier pressekontakt Ole-Johan Faret.

Når det kommer til ISO-alliansen, kan han ikke oppgi partner før avtalen er signert.

– Vi jobber med å etablere «Asset Integrity Alliansen» som vil håndtere både ISO og Inspeksjons / Integritetsscopet. Vi vil annonsere hvilke selskap vi inngår allianse med i forbindelse med kontraktssignering.

For begge alliansene er planen å ha alt på plass i løpet av første halvår.

De som ønsker å komme inn i en allianse må være godt kjent av Aker BP-systmet, slik Faret ordlegger seg om tanken bak.

– En forutsetning for alle allianser med Aker BP er en rammeavtale som har vært i markedet og er vunnet i konkurranse. Rammeavtalen, inkludert rammeavtalen sine priser, er selve fundamentet for allianseavtalen.

Og slik ser porteføljen ut per nå:

  • Hovedkontrakten for V&M er det Aker Solutions som har, unntatt Ivar Aasen som har kontrakt med Aibel
  • Hovedkontrakten for ISO-fag er det Kaefer som har, unntatt Ivar Aasen hvor Norisol utfører ISO-tjenester gjennom Aibel-kontrakten.

Eksisterende rammeavtaler videreføres og vil være basis for allianseavtalen. For modifikasjonsalliansen vil rammeavtalen for vedlikehold og modifikasjon, som ble inngått mellom Aker Solutions og BP Norge etter anbudsprosess i 2015 (Ula, Valhall og Skarv), legges til grunn. Dette gjelder altså modifikasjonsdelen av rammeavtalen.

– Intensjonen med alliansene er å jobbe mer effektivt sammen med våre sentrale leverandører, samt å gjøre den totale tiden det tar å få levert det endelige produktet så kort som mulig. Vi vil jobbe sammen som et integrert team med felles insentiver for å redusere kostnader og fjerne ikke-verdiskapende aktiviteter, sier Faret.