Aker BP om «Walk to work»: – Minst like sikkert som helikopter
Pressemelding
2. juli 2019
Foto: Aker BP
Aker BP om «Walk to work»: – Minst like sikkert som helikopter
Pressemelding
2. juli 2019

Etter den mislykkede testen på Tambar, har Aker BP nå gjennomført selskapets første kampanje med bruk av gangbro fra fartøy som tilkomst til en ubemannet plattform.

Kampanjen er gjennomført i første del av oppkoplingsfasen på Valhall Flanke Vest i Nordsjøen.

Oppkoblingen av Valhall Flanke Vest startet lørdag 20. juni, bare timer etter at operasjonen med å installere plattformdekket var ferdig. Den tidlige oppstarten var mulig som følge av at medarbeidere kunne transporteres til plattformen via en gangbro på fartøyet Normand Jarstein, såkalt walk-to-work, skriver Aker BP i en pressemelding.

− Rundt 100 medarbeidere har bodd på fartøyet og blitt transportert over på plattformen. Vi har gjennomført over 1300 kryssinger i løpet av denne første oppkoblingsfasen som varte i 9 dager. Fartøyet har koblet seg til brønnhodeplattformen total 50 ganger og systemet har fungert feilfritt, forklarer prosjektleder Michael Bible for Valhall Flanke Vest.   

− Plattformen er designet for å ta imot en gangbro fra et W2W-fartøy. Vi har forberedt kampanjen godt. Løsningen er minst like sikker som helikoptertransport, legger han til.