Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har blitt tildelt FEED-kontrakt for fase to av utviklingen av oljefeltet Kashagan i Kasakhstan. Kontrakten har en verdi på 950 millioner kroner.

FEED står for Front-end Engineering and Design.

– Vi er veldig glade for å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten med tanke på utvikling av Kashagan-feltet. Dette bekreftet at vi er i en veldig god posisjon for en aktiv rolle i denne feltutviklingen. Kashagan-feltet er kjernen i strategien vår for internasjonal feltutvikling. Denne kontrakten demonstrerer de konkurransemessige styrkene vi har innenfor offshore-teknologi i miljøsensitive områder, tøffe klimatiske forhold og internasjonal kontraktering med høy grad av lokalt innslag. Vi ser fram til å jobbe med våre partnere på denne særdeles viktige feltutviklingen, sier Simen Lieungh, administrerende direktør i Aker Solutions, i en pressemelding.

Aker Solutions får ansvaret for utforming av både onshore- og offshore-anlegg samt rørledninger. Kontrakten har også opsjoner på flere andre FEED-oppdrag i Kasakhstan. Arbeidet begynte allerede 3. november, og er forventet å være sluttført i første kvartal 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger