Publisert 4. februar 2000

Aker Exploration melder at de nærmer seg begynnelsen på sin borekampanje med prestisjeriggen «Aker Barents». Tre brønner står for tur utover høsten.

De tre brønnene som skal bores er henholdsvis en letebrønn på Storklakken-prospektet i PL460, en letebrønn på Geitfjellet i PL321 og en letebrønn på Pumbaa i PL469. De to første brønnene er det Det norske som er operatør for, mens den siste er operert av GdF Suez.

– Hele organisasjonen ser fram til å starte jakten på mer olje og gass med verdens største og mest avanserte rigg, sier konsernsjef i Aker Exploration, Bård Johansen, i en børsmelding.

Selskapet skal før den tid delta i boringen av en til letebrønn, 25/10-9 på Lundins Aegis-prospekt i PL304. Den brønnen er det derimot ikke «Aker Barents» som skal ta. Riggen har nemlig blitt kraftig forsinket fra verftet, og vil ikke være klar til bruk før i slutten av juni. «Songa Dee» skal derfor undersøke Aegis.

– Aker Exploration har inngått de viktigste avtalene med eksterne leverandører av rigg- og servicetjenester. Selskapet har besluttet å betale Aker Drilling NOK 123 millioner for installering av utstyret på «Aker Barents», skriver selskapet i en børsmelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger