Publisert 4. februar 2000

Aker Exploration tar over Chevron Norges resterende eierandeler i lisensen PL283 i Vøringbassenget. Aktivitet i lisensen er avhengig av resultatene av Shells Gro-brønn.

BORER HOS NABOEN: «Leiv Eiriksson» jobber med en
letebrønn på Gro-prospektet. (Foto: OCEAN RIG)

Vøringbassenget ligger i Norskehavet, og mange håper at det neste virkelig store gassfunnet i Norge skal ligge i nettopp dette området. For øyeblikket borer nemlig Shell på Gro-prospektet, som ligger i nabolisensen til PL283, og selskapet håper på gigantfunn. I PL283 har det blitt boret to brønner. Den første, 6605/8-1, ble boret i 2005 og påviste gass, mens den siste, 6605/8-2 som skulle utforske prospektet Stetind 2, var tørr. 6605/8-2 ble boret i fjor sommer.

Tror på lisensen
Aker Exploration har ikke mistet troen på ressurspotensialet i lisensen.

– Vi styrker vår posisjon ytterligere i Vøringbassenget som representerer en interessant mulighet i en lisens med et spennende potensial, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker Exploration i en pressemelding.

Deler av lisensen vil bli levert tilbake til staten igjen 14. juni, mens lisenspartnerne Centrica, Aker Exploration, ConocoPhillips, Petoro og StatoilHydro vil beholde deler av lisensen som inneholder det selskapet karakteriserer som «flere svært interessant prospekter».

Påvirkes av Gro
– Lisensen innbefatter muligheter som kan være påvirket av eventuelle funn på nabolisensen hvor Shell for tiden borer på Gro-prospektet. Aker Exploration har fokus mot slike attraktive områder på den nordlige del av norsk sokkel. Bekrefter lisens 283 tilstrekkelig attraktivitet kan riggen «Aker Barents» benyttes for en eventuell neste letebrønn, sier Johansen.

Aker Exploration vil betale kontakt for Chevrons 12,5 prosents andel i lisensen. Etter transaksjonen vil Aker Exploration sitte igjen med 25 prosents andel i lisensen, mens operatør StatoilHydro har 30 prosent, Petoro har 20 prosent, ConocoPhillips har 15 prosent og Centrica har 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger