Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt med Framo Engineering på å levere kontrollkabler, også kjent som navlestrenger, og relatert utstyr, til Totals utbygging CLOV i Angola. Kontrakten er verdt rundt 80 millioner kroner.

SKAL LAGE CLOV-KABEL: Aker Solutions.
(Foto: AKER SOLUTIONS)

Aker Solutions skal levere en 10,6 kilometer lang multifase strøm- og kontrollkabel som skal knyttes til Framos multifase pumpestasjon.

– Vi er veldig glad for å ha signert vå første kontrakt med Framo Engineering. Dette er en viktig tildeling for Aker Solutions og bekrefter vår sterke posisjon i markedet for kontrollkabler til verdens mest krevende subsea-prosjekter, sier Tove Røskaft, senior visepresident med ansvar for Aker Solutions’ kontrollkabelvirksomhet.

Ingeniørarbeidet for denne kabelen vil bli styrt fra Aker Solutions’ kontorer i Oslo mens kontrollkabelen vil bli produsert ved selskapets anlegg i Moss. Den siste leveransen vil skje i 2013.

CLOV-prosjektet ligger i blokk 17 offshore Angola, og består av funnene Cravo, Lirio, Orquidea og Violeta. Totalt vil 35 subsea-brønner knyttes til en flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO), som vil ha en prosesseringskapasitet på 160.000 fat per dag og lagring av 1,78 millioner fat.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger