Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har vært aktive på det brasilianske markedet i nesten 40 år, og har de siste 15 årene opplevd en enorm vekst. Nye satsinger og avdelinger er i formskjeen.

STORE PLANER: – Vi skal nå bygge oss opp på engineering
i Brasil, sier konserndirektør for Drilling Technologies i Aker
Solutions, Thor Arne Håverstad til Oilinfo
(Foto: Aker Solutions)
BLIR FLERE: Aker Solutions har allerede over 1.200 ansatte
i Brasil. Det ligger nå an til å bli langt flere (Foto: NBCC)

– Dette er ikke en boble. De funnene man snakker om i Brasil, er allerede påviste, og det er enorme ressurser man snakker om, slår Thor Arne Håverstad, konserndirektør for Drilling Technologies i Aker Solutions fast ovenfor Oilinfo.

Mye i vente
Aker Solutions har allerede rundt 1.200 ansatte i Brasil, fordelt på tre lokasjoner. Subseasegmentet utgjør den største delen av virksomheten, og konserndirektøren ser også for seg at dette er dette som fortsatt har mest å gå på:

– Selv om vi har sett en kraftig vkest innenfor boresegmentet de siste årene, er det sannsynligvis fortsatt subsea som vil vokse mest. For oss nå er det viktig å posisjonere oss for de neste årtiene. Det er nå 50 leterigger aktive på brasiliansk sokkel, og i løpet av de neste ti årene skal det komme 50 til.

– Det sier seg selv at de kommer til å finne mye, sier Håverstad.

Funn betyr utbygginger, og for Brasils del vil det medføre en lang rekke nye FPSOer. For Aker Solutions betyr det store muligheter, ikke minst innen prosessystemer.

Les mer om FPSO-markedet i siste utgave av vårt bransjemagasin PetroNews – Tilgjengelig nå!

Nye avdelinger og stø kurs
– Vi skal nå bygge oss opp innen engineering-feltet, og har planer om innen kort tid å etablere oss med en egen engineeringavdeling i Rio de Janeiro. Denne skal blant annet kunne bidra til at vi kan bli enda mer aktuelle på feltutviklingsdelen. Vi skal også bygge videre på kompetansedelen, og prøver å få etablert et akademi for internopplæring i Brasil også, sier Håverstad til Oilinfo.

En del av dette er aktiv simulatorbruk. Les også: Boresimulator nummer to i Brasil.

Med nye utbygginger og kontinuerlig aktivitet vi det også bli et løpende behov for MMO, eller vedlikehold og modifikasjonsarbeid; arbeid selskapet har flere tiår med erfaringer fra i Nordsjøen.

– Det langsiktige målet er å kunne tilby alt det vi har i Norge der nede. Vi ønsker på sikt å få et speilbilde av dagens Aker Solutions i Brasil, understreker Håverstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger