Publisert 20. oktober 2005

Aker Verdal støvsuger markedet på jakt etter arbeidskraft. Skoleelever i første klasse på Verdal videregående fristes med lærlingekontrakter lenge før de er ferdig på skolen.,
Kontraktene som Aker Kværner Verdal har kapret den siste tiden gir nemlig et skrikende behov for folk, melder adressa.no.

– Vi har allerede ansatt 20-30 nye operatører i år, men jeg regner med at det vil bli behov for folk, sier viseadministrerende direktør ved Aker Kværner Verdal, Snorre Fossum til avisen.

Når arbeidet med Blind Faith-prosjektet starter i slutten av januar neste år,vil 320 mann være beskjeftiget. Paralellt med det starter også arbeidet med de såkalte Røkke-riggene.

Lærlingekontrakter
Fossum var nylig på Verdal videregående for å lokke elever til å søke seg til Aker Kværner på Ørin. Bedriften har aldri hatt så mange lærlinger som nå, med 57 stykker. Elevene ved sveise og platearbeider-linjen fristes med lærlingekontrakter lenge før de er ferdige på skolen.

Mange av elevene tror verftsindustrien for alvor er på vei ut av depresjonene ved århundreskiftet. – Jeg er sikker på at det skal gi meg en trygg jobb, sier en av elevene til adressa.no.

Svingninger
På grunn av svingningene i ordremengden har verftet ikke rekruttert mange nok de siste årene. En stor del av arbeidsstokken ved verftet er over 55 år. Fagforeningsleder Stein Aamdal trekker derfor frem nyrektruttering som livsviktig i årene fremover.

– Vi må erstatte folk, ikke vente til de drar. I årene fremover ser det ut til å komme mange stålunderstell. Da trenger vi folk, fast ansatte folk, og stor kapasitet. I løpet av ti år har vi halvert timebruken på stålunderstell. Skal vi konkurrere om flytere i fremtiden må vi gjøre det samme, da trenger vi en fast og solid arbeidsstokk, sier Aamdal i følge adressa.no.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger