Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions vant statoilkontrakten om Marulk tie-in til FPSOen på Nornefeltet. Avtalen har en verdi på om lag 120 millioner kroner.

Marulk skal kobles til denne FPSOen på Nornefeltet. (Foto: STATOIL)

– Tildelingen faller inn under vår kjernevirksomhet og strategiske målsetning om videre satsing på avanserte og komplekse modifikasjonsprosjekter, i tillegg til de mindre modifikasjonene inkludert i rammeavtalen som nylig ble tildelt fra Statoil. Den er også en bekreftelse på vår sterke posisjon som tjenesteleverandør innen modifikasjonsløsninger i Midt-Norge, sier Stian Vemmestad, direktør for vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten i Aker Solutions, i en pressemelding.

Marulk ligger i PL 122 i Norskehavet, om lag 30 kilometer sørvest for Nornefeltet. Aker Solutions har alt gjennomført forprosjektering, der de har sett på tilknytning av Marulk til Norne topside med et nytt oljetransportrør koblet til produksjons- og testmanifoldet.

Marulk er et felt som utvikles subsea, på 365 meters havdyp. Arbeidet starter umiddelbart og prosjektet skal være fullført i mars 2012. Prosjektledelsen i Aker tas fra Trondheim.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger