Publisert 11. desember 2006

Aker Kværners toppsjef Martinus Brandal spår fem nye toppår for oljebransjen.

NTB

Konsernsjefen sitter allerede på toppen av tidenes høykonjunktur innen olje, og økte med rundt 3.500 nye medarbeidere i fjor. Nå er Aker Kværner inne i sin mest hektiske periode noensinne med totalt 25.000 ansatte og 11.000 innleide på verdensbasis. Utviklingen vil fortsette, tror han.

– Mulighetene for lønnsom vekst vil være til stede i minst tre-fem år framover. I denne perioden vil vår omsetning for den norske virksomheten alene ligge på anslagsvis 20-25 milliarder kroner årlig, slår Brandal fast overfor Stavanger Aftenblad.

Etter at anleggsarbeidet på Snøhvit- og Ormen Lange-prosjektene er ferdig neste høst, vil Gjøa-prosjektet oppta mye av Brandals tid. I tillegg varsler han flere prosjekter på Haltenbanken og i Barentshavet. Men omsetningen på norsk sokkel vil likevel trolig avta med tiden, tror han.

Nye muligheter vil i stedet åpne seg internasjonalt, mener Brandal, som trekker fram Malaysia og indisk sokkel som eksempler. I tillegg vil leveranser til oljevirksomheten på vestkysten av Afrika og til dypvannsprosjektene i Mexicogolfen bli viktige satsinger.

– Russland er også meget spennende. Der har vi skaffet oss et godt navn etter jobben vi gjorde med de to betongunderstellene på Sakhalin. Både der og i Barentshavet vil det i årene framover bli mange spennende jobber og leveranser å by på, sier Brandal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger