Publisert 4. februar 2000

Et samarbeidsselskap med Aker Solutions som nest største eier har fått en intensjonsavtale på en design- og ingeniør-kontrakt for fase to av feltutviklingen på Kashagan-feltet i Kasakhstan.

Kontrakten er en såkalt FEED-kontrakt (Front End Engineering and Design), og involverer blant annet både onshore- og offshoreanlegg i tillegg til rørledninger. I tillegg inneholder avtalen opsjoner for tjenester etter fase to, blant annet mer ingeniørarbeid og fremskaffelsestjenester, teknisk assistans og lignende. I tillegg inneholder avtalen opsjoner på flere andre felt i området, blant annet Aktote og Kairan.

– Vi er veldig glade for denne milepælen i Kashgan-feltet. Det bekrefter også at vi er klare for å ta del i feltutviklingen på en aktiv måte, sier Simen Lieungh, administrerende direktør i Aker Solutions, i en pressemelding.

Samarbeidsprosjektet Aker Solutions er en del av heter K-WAC Limited, og består av WorleyParsons Europe, med en eierandel på 45 prosent, Aker Engineering & Technology som eier 30 prosent og CB&I UK som eier 25 prosent.

Intensjonsavtalen er med AGIP KCO, som består av ENI(18,52 prosent), Shell (18,52 prosent), ExxonMobil (18,52 prosent), Total (18,52 prosent), ConocoPhillips (9,26 prosent), KazMunayGas (8,33 prosent) og Inpex (8,33 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger