Publisert 4. februar 2000

Aker Exploration har etablert en sterk portefølje av leteflater med eierskapsinteresser i 16 lisenser.

– Vi har rekruttert en kompetent organisasjon med 34 ansatte med et sterkt fokus på attraktive områder i den nordre delen av Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, sier CEO Bård Johansen i en pressemelding.

Selskapets utvikling er på linje med strategien. I de første seks månedene i 2008 hadde selskapet et tap etter skatt på 93,4 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 40,7 millioner kroner samme periode i 2007. Differansen skyldes et uventet tap av 47,5 millioner på grunn av den fallende dollarkursen mot den norske krona.

Aktiviteten i Aker Exploration er høy. Tallene viser at kostnadene som er assosiert med å kjøpe og klargjøre en lisensportefølje, og for å bygge opp en sterk organisasjon sammen med innkjøp av seismisk- og elektromagnetisk data. Første inntekt er ikke forventet før i 2010.

– Vi forbereder oss for starten av operasjoner med riggen «Aker Barents» i det første kvartalet av 2009, og vi evaluerer hele tiden potensielle avtaler hvor vi kan sysselsette riggen, sier Johansen.

Aker Exploration har forhandlet tilgang til riggkapasitet mot lisensandeler med ti forskjellige oljeselskaper på den norske kontinentalsokkelen. I tillegg har selskapet blitt tildelt seks lisensinteresser i APA 2007 tidligere i år. Aker Exploration er operatør for to lisenser, og selskapet har allerede blitt nominert flere blokker i den kommende 20. Konsesjonsrunde.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger