Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har inngått en avtale om å selge sine 33 prosent andeler av Odim til Rolls Royce. Den avtalte prislappen er på 700 millioner kroner, og gir Aker en profitt på nær 125 millioner kroner.

Aker Solutions kjøpte de 33 prosentene i april i år, men nå har selskapet besluttet å selge eierandelen i Odim.

– Siden vårt oppkjøp av aksjer i Odim i april har vi vurdert hvordan vi skal best sikre avkastning fra investeringen, inkludert hvordan vi kan gå mot en framtidig integrering av Odim i Aker Solutions. I løpet av denne prosessen har vi også blitt tilnærmet av andre interessenter i markedet, og vi har nå mottatt et bra tilbud fra Rolls Royce Marine. Etter en overordnet vurdering er vår mening at det er i andelshavernes interesse at vi selger for denne prisen, sier Simen Lieunhg, president og administrerende direktør i Aker Solutions.

Aker Solutions ønsker å fortsette samarbeidet med Odim for leveranse av totale løsninger innen boring og lett brønnintervensjon.

Deler utbyttet
Det var andre interesserte parter da Aker ASA i april solgte Odim-andelen sin til Aker Solutions. Denne interessen førte til en avtale om at Aker Solutions skal dele profitten 50-50 dersom aksjene ble videresolgt det påfølgende året. Det totale utbyttet fra salget er på 186,6 millioner kroner, hvor Aker Solutions og Aker ASA vil motta 93,3 millioner kroner hver.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger