Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg EPCI-kontrakten på oppgraderingen av borefasilitetene på Oseberg B-plattformen. Kontrakten er verdt 1,3 milliarder kroner.

Målet med prosjektet er å forlenge levetiden på Oseberg B. Kontrakten dekker oppgraderingen av boresystem på brønner på opp til 9.000 meter, og skal øke boreregulariteten. Aker Solutions skal stå for prefabrikasjon og offshore installasjon av både utstyr og prefabrikerte deler, i tillegg til offshore komplettering og ferdiggjøring.

– Dette er den første, store boreoppgraderingen i Nordsjøen. Vi er veldig fornøyd med å vise at vi er godt posisjonert i dette markedet. Dette prosjektet faller helt klart innenfor vår kjernekompetanse, og vil dra nytte av vår egen teknologi innenfor boring, ingeniørtjenester, utstyr og offshore integrasjon, sier Jarle Tautra, EVP hos Aker Solutions.

Prefabrikasjon vil finne sted i Egersund, mens både boreutstyrsavdelingen i Kristiansand og selskapets vedlikehold- og modifikasjonssenter i Bergen vil bli involvert. Arbeidet vil ta til umiddelbart og være fullført til april 2013.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger