Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg en storkontrakt med StatoilHydro for leveranse av mekaniske wireline-tjenester på StatoilHydro-opererte felt, og mobile boreenheter på norsk sokkel. Verdien er satt til 850 millioner kroner.

Avtalen har en kontraktsperiode på tre år og to måneder, med opsjon på ytterligere to toårsperioder. Kontraktstart er 1. desember 2009.

Kontrakten er i seg selv ingen banebryter for Aker Solutions, da selskapet fra før forsyner Tampen og Halten/Nordland-områdene med brønntjenester. Likevel melder selskapet om at kontrakten vil øke aktivitetsnivået betraktelig.

– Vi er svært fornøyd med at StatoilHydro igjen har valgt oss som deres foretrukne leverandør av tjenester for brønnintervensjon. Samarbeidet vårt innen dette segmentet strekker seg helt tilbake til 1984, da Aker Solutions leverte brønntjenester for StatoilHydro på Statfjordfeltet. Denne nye kontrakten er en honnør til de mange dyktige menneskene i vårt brønnserviceselskap, og deres årelange samarbeid med StatoilHydros ansatte, sier Mads Andersen, konserndirektør Subsea i Aker Solutions.

I tillegg til leveranse av mekaniske wireline tjenester på flere felt, dekker kontrakten også mekanisk wireline arbeid på brorparten av de mobile boreenhetene StatoilHydro skal benytte på sine undervannsfelt i Nordsjøen. Aker Solutions skal også levere onshore operasjonsstøtte til StatoilHydros feltsentre i Stavanger, Bergen, Stjørdal og Harstad.

Nå antar selskapet at kontrakten vil sikre arbeid for rundt 350 ansatte, hvorav en tredjedel vil jobbe på land og to tredjedeler offshore.

– Kontrakten er også et viktig fundament for videreutvikling av vår teknologi for brønnintervensjon. Vi har over flere år utviklet ledende teknologier for brønnintervensjon i nært samarbeid med StatoilHydro, og vi ser frem til et videre samarbeid innenfor dette området, sier Thomesen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger