Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions er interesserte i et tettere samarbeid med sine russiske kollegaer i Sevmash-verftet, og denne uken tok de byggingen av semisuben » Prirazlomnaya» i nærmere øyesyn.

RUSSISK FRIERFERD: Aker Solutions besøkte denne
uken Sevmash-verftet utenfor Arkhangelsk, hvor de
ble visrt rundt av viseadministrerende direktør i
Sevmash, V. Borodin (foto: SEVMASH)
PRIRAZLOMNAYA: Holder 1.500, snart 2.500,
mennesker i arbeid (foto: SEVMASH)

Hovedmålet med besøket på Sevmash-verftet utenfor Arkhangelsk var å bygge flere broer for fremtidig samarbeid på verftsfronten, og med egne øyne se den russiske verftskapasiteten i nord. De to selskapene ser for seg et tettere samarbeid innen bade ingeniørkunst og konstruksjon, og da spesielt med Shtokman-utbyggingen i tankene, melder Sevmash i en pressemelding. Aker ble innført i verftets virksomhet av V. Borodin, viseadministrerende direktør i Sevmash.

Aker Solutions er i disse dager i ferd med å forberede et anbud på subseaoperasjoner, plattformen og onshore prosesseringsdelen av Shtokmanfeltet, og flere russiske samarbeidspartnere kan øke selskapets sjanser for innpass.

Sevmash har 1.500 arbeidere i sving med å ferdigstille den halvt nedsenkbare «Prirazlomnaya», et tall som kan øke til 2.500 innen kort tid. I løpet av et par uker skal borepakken på riggen være installert. Utbyggingen av Prirazlomnaya-feltet i Pechorasjøen har blitt utsatt en rekke ganger, men operatør Sevmorneftegaz lover nå oppstart innen 2011.

Prirazlomnaya er antatt å inneholde rundt 46 millioner tonn olje, og blir Russlands første produserende offshorefelt. Det vil produsere i 22 år, og tanken er at infrastrukturen rundt feltet skal danne grunnlaget for flere omliggende utbyggingsmuligheter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger