Aker Solutions dobler i Brasil

Publisert 23. mai 2013

Aker Solutions Subsea-satsing i Brasil dobler seg etter å ha vunnet stor Petrobras-kontrakt.,- Aker Solutions har i dag lagt ned grunnsteinen til en ny fabrikk i Paraná som vil doble selskapets subseaproduksjonskapasitet i Brasil, skriver Aker Solutions i en melding.

Anlegget i byen São José dos Pinhais i Paraná-staten i Brasil vil være i drift i 2015. Den vil erstatte Aker Solutions nåværende subsea produksjonsanlegg i Curitiba og doble produksjonskapasiteten i landet, heter det videre i meldingen.

Aker Solutions ‘styreformann Øyvind Eriksen og Luis Araujo, president og country manager for selskapets virksomhet i Brasil, la ned grunnsteinen til det nye anlegget.

Luis Carlos Setim, ordfører i São José dos Pinhais, deltok sammen med andre lokale myndigheter.

– Brasil er et svært viktig marked for Aker Solutions og dette nye anlegget vil styrke vårt subseatilbud, sier Araujo, ifølge meldingen.

Det nye anlegget vil ha om lag 1.200 ansatte og generere arbeid i ytterligere 5000 personer på leverandørsiden. Anlegget skal bygges på en tomt på totalt 168.220 kvadratmeter.

Ifølge meldingen er årasken til Aker Solution sin utvidede produksjonskapasitet, den store kontrakten de ble tildelt av Petrobras for leveranse av undervannsutstyr til selskapets pre-salt feltutbygginger. Kontrakten har en verdi på 4,6 milliarder kroner (USD 800 millioner).

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger