Aker Solutions dropper nedleggelse i Sandnessjøen
Pressemelding
14. september 2020
Aker Solutions fabrikk i Sandnessjøen (Foto: Aker Solutions).
Aker Solutions dropper nedleggelse i Sandnessjøen
Pressemelding
14. september 2020

15. april kom nyheten om at Aker Solutions legger ned fabrikasjonen ved verftet i Sandnessjøen.

Nå reverseres avgjørelsen.

«Høyere prosjektaktivitet på norsk sokkel, drevet frem av politikernes midlertidige tiltakspakke til olje- og gassindustrien, har ført til økt aktivitetsnivå for Aker Solutions i Norge sammenlignet med situasjonen man opplevde i vår. Den nye situasjonen, kombinert med den foreslåtte fusjonen med Kværner, gjør det blant annet mulig for selskapet å fortsette driften ved verftet i Sandnessjøen», skriver Aker Solutions i en pressemelding.

Aker BPs Hod-prosjekt i Valhallområdet er et av de første prosjektene som blir realisert som et direkte resultat av de midlertidige skatteendringene. Dette prosjektet kan gi arbeid til Sandnessjøen blant annet i form av pre-fabrikasjonsarbeid knyttet til trappetårn og dekksforlengelse, ifølge Aker Solutions.

Equinor har fortsatt modningen av flere prosjekter, som Askeladd Vest og Breidablikk. Aker Solutions har inngått intensjonsavtaler med Equinor for begge prosjektene og planlegger leveranse av til sammen tre av havbunnsrammene fra Sandnessjøen. Manifoldene og to havbunnsrammer vil bli bygget i Egersund. Intensjonsavtalene forutsetter investeringsbeslutning for Askeladd Vest og investeringsbeslutning samt myndighetenes godkjenning av plan for utbygging og drift for Breidablikk.

Service-basen på Ågotnes vil også få betydelig arbeid med mobilisering av utstyr og installasjonsstøtte knyttet til Askeladd Vest og Breidablikk.

Alle tre prosjektene venter på endelig investeringsbeslutning i løpet av høsten.