Publisert 4. februar 2000

Eni Norge har tildelt Aker Solutions FEED-oppdraget for FPSOen på selskapets Goliat-felt i Barentshavet. Nå skal Aker klargjøre en optimal Condeep Monofloater.,

ALTERNATIV: Aker Solutions’ Condeep Monohull konkurrerer
med SevanMarines SSP for Goliat (ILL: AKER SOLUTIONS)

– Vi er veldig entusiastiske over å ha blitt tildelt fordesignsoppgaven for Goliat. Goliatprosjektet er strategisk viktig for Aker Solutions, og forsterker vår posisjon som den ledende leverandøren av flytende produksjonsinnretninger. Vårt Condeep Monofloater-konsept er spesielt utviklet for de tøffe værforholdene i Barentshavet , sier Aker Solutions’ visepresident Nils Arne Hatleskog i en kommentar.

Selve arbeidet vil bli utført av Aker Solutions underavdeling Aker Engineering and Technology, og prosessen er allerede i gang. Det vil fortsette til tidlig høst 2008, og vil på det meste engasjere 70 personer, melder Aker Solutions.

Aker Solutions er derimot ikke alene i kampen om Goliat-flyteren. Sevan Marines tilsvarende løsning, Sevan 1000, er også med i kampen, noe Aker Solutions ikke er overrasket over:

– Vi tar selvsagt til etterretning at det er flere med i kampen. Nå går vi i gang med videre detaljering av ingeniørarbeidet, og er opptatt av å levere en god løsning til ENI både teknisk og politisk. I det politiske ligger selvsagt de strenge miljøkravene, samt lokalt innhold, sier Mariken Holter, kommunikasjonssjef i Aker Solutions, til Oilinfo.

Holter legger til at dersom Aker Solutions vinner frem med sin løsning, kan det åpne for utstrakt samarbeid med lokale krefter i Finnmarksregionen, inkludert en mulig dokkløsning for riggen.

Condeep Monohull-konseptet Aker Solutions vil bli designet for en produksjonsrate på rundt 100.000 fat olje og 3,9 millioner kubikkmeter gass per dag, samt en lagringskapasitet på rundt 950.000 fat oljeekvivalenter. Condeep Monohull er designet for mulig strømforsyning fra land, minimale luftutslipp og offshore-lossing. Som sin Sevan-konkurrent er den også tønneformet, men vil bli konstruert i betong, hvor Sevans 1000 er i stål.
– Det vil gjøre den geostasjonær og mindre utsatt for uønskede bevegelser, sier Holter til Oilinfo.

Enis avgjørelse vil komme før årsslutt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger