Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har inngått en avtale med Ezra Holdings om å overføre eierskapet i Aker Marine Contractors i bytte for eierandeler i Ezra og kontanter.

Det nye partnerskapet vil ta et stort skritt på veien mot å utvikle et verdensledende installasjonsselskap som dekker alle geografiske områder og havdyp for installasjoner av SURF (subsea umbilical risers and flowlines), og flytende installasjoner. Det skriver Aker Solutions i en pressemelding.

AKER CONNECTOR:Illustrasjon AKER SOLUTIONS

Ezra vil få tilgang til Aker Solutions’ produktportefølje, spesielt innen subsea.

Avtalen innebærer at Aker Solutions selger 100 prosent av aksjene i Aker Marine Contractors (AMC) til Ezra. De to selskapene vil ha et 50/50 partnerskap for å eie og chartre fartøyet «Aker Connector», som skal være ferdigstilt i 2012.

AMC er verdisatt til 250 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. Ezra vil sluttføre transaksjonen ved å betale Aker Solutions 50 millioner dollar i kontanter, 100 millioner dollar i aksjer i Ezra Holdings og 50 millioner dollar i konvertible obligasjoner med 36 måneders løpetid. De resterende 50 millioner dollarene vil betales i kontanter når «Aker Connector» leveres, skriver Aker Solutions. De 100 millionene i aksjer vil gi Aker Solutions en betydelig eierandel i Ezra Holdings.

Når fartøyet er levert, overtar Ezra 50 prosent eierskap i selskapet som eier fartøyet, i tillegg til at de overtar halvparten av de avtalte byggekostnadene.

– AMC har vært en sterk ingeniør- og prosjektgjennomføringsorganisasjon. Som en del av Ezra vil AMC få tilgang til en større og raskt voksende flåte av installasjonsfartøy, som dekker alle områdene innen SURF-segmentet- inkludert legging av fleksible og stive rør ned til 3.500 meters havdyp- som vil gjøre AMC/Ezra i stand til å konkurere med verdensledende SURF-kontraktører, sier øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

Ezra opererer offshoremarkedet under merkenavnet EMAS, som er en integrert offshore supportleverandør for olje- og gassindustrien.

Ezra og AMC vil operere en flåte på fem konstruksjons- og installasjonsfartøy. Flåten vil raskt vokse til ti fartøy fra 2013.

Transaksjonen blir sluttført i løpet av første kvartal 2011.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger