Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har kjøpt de norske selskapene Subsea House og SSH Engineering.

Subsea House og SSH Engineering, i dag eid av Subsea Holding, sysselsetter 40 personer totalt. Selskapene ble etablert i 2007 og har en solid bakgrunn innen utvikling, sammenstilling, testing og oppussing av subseaverktøy og -produkter. Selskapene utviklet i 2007 et state-of-the-art subseaanlegg i Stokke, en time sør for Oslo, designet for testing av subseaprodukter, -systemer og -verktøy, som er en del av dette oppkjøpet.??

Anlegget er utstyrt med testbunkere og store testgroper med traverskrankapasitet egnet til å utføre de fleste testingbehov og oppgraderingscenarier for subseasystemer, -verktøy og -tilbehør.??

Aker Solutions’ ambisjon er å doble dagens omsetning på Subsea House og SSH Engineering og rekruttere 50-100 mennesker i løpet av de neste to årene.

– Dette oppkjøpet er et svar på den økende etterspørselen i markedet både i Norge og internasjonalt ved å anskaffe Subsea House og SSH Engineering, vil Aker Solutions få umiddelbar tilgang til kompetente ressurser. i en region hvor Aker Solutions har begrenset tilstedeværelse innen subsea bransjen segmentet. I tillegg vil vi få tilgang til ytterligere sammenstilling og test kapasitet, sier Knut Røsjorde, Aker Solutions’ leder for subsea i Norge og Afrika.

– Aker Solutions’ evne til å betjene sine nåværende og fremtidige kunder vil bli forbedret og denne utviklingen vil legge til rette vekst i markedsandeler innen undervanns produksjonssystemer og teknologier, inkludert ventiltrær, work-over systemer og tilhørende verktøy, sier han.??

Administrerende direktør i Subsea House og SSH Engineering, Tor Ole Myhre, tror oppkjøpet vil øke selskapenes virksomhet.?

– Aker Solutions’ evne som en leverandør av komplette subsea produksjonssystemer er støttet av en omfattende portefølje av produkter og teknologier. De har evnen til å øke vår virksomhet og tilby gode muligheter for nåværende og fremtidige ansatte i Vestfold. Vi ser frem til å være en del av Aker Solutions-familien, sier Myhre.

Transaksjonen av Subsea House og SSH Engineering ventes å være ferdig i tredje kvartal 2012.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger