Aker Solutions kjøper trykkbalansert borespesialist-selskap

Publisert 27. februar 2013
Selskapet kjøper Managed Pressure Operations International, Ltd. (MPO).

,

MPO har utviklet neste generasjon av kontinuerlig sirkulasjon, riser gasshåndtering og administrerte trykkboresystemer.

– Oppkjøpet plasserer Aker Solutions i forkant av teknologiutviklingen i markedet for trykkbalansert boring (MPD), som er sett på som en viktig teknologi som muliggjør bedre boreytelse og sikkerhet, skriver selskapet i en melding.

MPO har også utviklet en ny generasjon stigerørs gasshåndteringssystem for å fange opp og trygt håndtere gass i stigerøret.

Selskapet sysselsetter i dag 100 personer i datterselskap i Singapore, Dubai, Jakarta og Houston. Disse vil bli en del av Aker Solutions’ ansatte. MPOs inntekter forventes å fortsette å øke kraftig i de kommende årene, fra en omsetning på rundt USD 30 millioner, tilsvarende 171,04 millioner kroner etter dagens kurs, i 2012.

– MPO har vist teknisk overlegne produkter og muligheten til å tilpasse og imøtekomme en kundes spesifikke behov. Vi er glade for å inkludere deres tilbud i Aker Solutions’ portefølje av produkter, systemer og tjenester, sier Thor Arne Håverstad, leder for boreteknologi i Aker Solutions.

– Selskapet har et solid rykte som både et produkt og en tjenesteleverandør, og leverer allerede tjenester til store boreentreprenører og oljeselskaper, sier Håverstad.

Ifølge selskapet er den viktigste begrunnelsen for å bruke trykkbalansert boring er å forbedre sikkerheten og effektiviteten, gi tilgang til nye felt med krevende boreforhold, og forbedre livet til modne felt.

Del av komplette borepakker
Aker Solutions har som mål å integrere MPOs MPD-system i sitt riggdesign, og vil levere utstyret som en del av komplette borepakker å tilby kundene.

– Trykkbalansert boring er en viktig sikkerhetsteknologi for leteboring, høyt trykk/høy temperatur prospektutvikling, ultradyptvanns pre-salt karbonatreservoarer, samt er det et boreeffektivitetsverktøy når det brukes konsekvent som andre «game changing» teknologier, sier Charles Orbell, som var med og grunnlegge MPO i 2008.

MPOs riser gasshåndteringssystem skal forbedre sikkerheten og ytelsen til dagens flytende rigger og moderne teknologi.

– Foreløpig er dypvannsbrønnboring utsatt for utfordringer i forbindelse med utstedelse av små gassmengder med høye trykkstrømmer inn i stigerøret og eskalerende gjennom stigerøret til overflaten. MPO har utviklet et stigerør gasshåndteringssystem som inkluderer en rask lukkende blow-out preventer koblet til toppen av stigerøret, som kan fange opp og trygt overføre denne gassen av riggen, sier Christian Leuchtenberg, medgrunnlegger og teknisk sjef i MPO.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger