Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har signert kontrakt med Intergraph om bruk av selskapets Smart 3D-teknologi. Kontrakten skal ha mange års varighet.

– Intergraphs Smart 3D-teknologi vil hjelpe Aker Solutions kontinuerlige fokus for å forbedre produktivitet og kvalitet gjennom standardisering og kunnskapsbasert engineering. For å lykkes trenger vi verktøy som gjør oss i stand til å dra nytte av våre egne erfaringer og å jobbe i henhold til bransjens høyeste normer, samtidig som vi øker vår samlede engineeringkapasitet gjennom automasjon, sier informasjonssjef ved forretningsområdet Field Development i Aker Solutions, Jann Kåre Slettebakk, i en pressemelding.

Avtalen inkluderer blant annet SmartMarine 3D, og det første prosjektet forventes påbegynt i løpet av andre halvdel av 2011. Ifølge meldingen er SmartMarine 3D verdens mest avanserte 3D-system for offshore og skipsdesign.

Applikasjonen gjør bruk av nyvinnende funksjonalitet som baserer seg på regler og automasjon. På den måten optimaliseres design og produktivitet, samtidig som man korter ned prosjektets gjennomføringstid, reklameres det.

– Aker Solutions er blant et økende antall ledene industribedrifter som, på grunn av programvarens unike egenskaper, tar i bruk Intergraph Smart 3D-teknologi som sin neste generasjon engineeringsplattform. Jeg er stolt av at Aker Solutions som en ledende aktør innen olje- og gassindustrien har valgt vårt teknologi for framtidige engineeringprosjekter, sier Gerhard Sallinger i Intergraph Process, Power & Marine i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger