Aker Solutions med Aasta Hansteen-kontrakt

Publisert 1. februar 2013

Aker Solutions har signert en kontrakt med Statoil for Aasta Hansteen til en verdi av to milliarder kroner.,Kontrakten gjelder levering av et subsea produksjonssystem for Aasta Hansteen.

Forrige uke signerte Aker Solutions en 280 millioner kroners kontrakt med Statoil for levering av dypvanns umbilicals for Aasta Hansteen.

Omfanget av arbeidet innen subsea produksjonssystem omfatter tre template-manifold strukturer, syv undervanns ventiltrær, i tillegg til brønnhoder, kontrollsystemer, brønnoverhaling og tie-in systemer. Kontrakten inneholder også opsjoner knyttet til Aasta Hansteen som Statoil kan utøve.

– Aker Solutions er dedikert til å støtte Statoil i å optimalisere sine eiendeler og maksimere produksjonsrater og gassutvinning på Aasta Hansteen. Vi er veldig beæret over å bli involvert i dette store dypvannsprosjekt, sier Alan Brunnen, leder for Aker Solutions’ subsea virksomhet.

Management, engineering og procurement vil primært bli utført ved Aker Solutions’ hovedkontor på Fornebu. Fabrikasjon av subsea trær og workover systemer vil bli ferdigstilt ved Tranby produksjonssenter. Produksjonen av template-manifolder vil bli utført ved Aker Solutions’ anlegg i Egersund og Sandnessjøen. Anlegget i Aberdeen i Storbritannia vil levere kontrollsystemer og brønnhoder.

Aasta Hansteen ligger 300 km vest for Bodø og 140 km nord for den nærmeste eksisterende infrastruktur til havs, Norne.

De første leveransene av Aasta Hansteen subsea produksjonssystem vil bli gjort i løpet av første halvår 2015.

I oktober 2012, kunngjorde selskapet oppkjøpet av fabrikasjonsanlegget i Sandnessjøen. Anlegget vil gi flere fabrikasjonstjenester for Aker Solutions, og vil bli involvert i Aasta Hansteen-prosjektet.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger