Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har vunnet en kontrakt fra Det norske oljeselskap til å gjennomføre en Front-end Engineering og Design (FEED) studie for Draupne-feltet.

Studien vil bli utført av Aker Solutions’ nyetablerte ingeniørkontor i London, og blir levert til lisenspartnerne i fjerde kvartal 2012. Kontraktsverdien er ikke kjent.

– Jeg er veldig fornøyd med at Det norske har besluttet å følge pre-FEED kontrakt med tildelingen av topside FEED-kontrakten for Draupne . Draupne pre-FEED var den første kontrakt til re-etablerte Aker Solutions Engineering i London. Den nye prisen bekrefter den vellykkede oppbyggingen av vårt London kontor, sier konserndirektør og leder for ingeniørtjenester Valborg Lundegaard i Aker Solutions.

Draupne-feltet ligger vest for Stavanger i Nordsjøen. Partnerne i Draupne-feltet har avtalt med partnerne i Luno -feltet om en samordnet utviklingsløsning for området. Draupne skal bygges ut med en bunnfast plattform med pre-prosessering, og brønnstrømmen vil bli fraktet fra Draupne-plattformen til Luno for endelig prosessering og eksport til markedene.

Det norske er operatør og eier av 35 prosent av Draupne-lisensen, sammen med Statoil (50 prosent) og Bayerngas Norge (15 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger