Aker Solutions med milliard-avtale i Brasil

Publisert 27. mars 2013

Aker Solutions skal levere subseautstyr for Petrobras til en verdi av 4,6 milliarder kroner.,Aker Solutions har inngått en rammeavtale med Petrobras for å levere subseautstyr for selskapets dypvanns pre-saltutbygginger i Brasil. Kontraktsverdien er ca NOK 4,6 milliarder kroner (USD 800 millioner), skriver Aker Solutions i en melding.

– Omfanget av arbeidet er for 60 brønnsett med vertikale undervanns ventiltrær, subsea kontrollsystemer, verktøy og reservedeler. Avtalen gjelder perioden 2014-2018, ifølge meldingen.

– Aker Solutions er beæret over å jobbe med en av verdens ledende dypvannsoperatører. Denne langsiktige avtalen bekrefter vårt partnerskap med Petrobras, og reflekterer vår dedikasjon til det brasilianske markedet, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

Aker Solutions har ifølge meldingen besluttet å ytterligere investere og ekspandere i Brasil på grunn av rammeavtalen med Petrobras, samt markedets prognoser for den brasilianske olje-og gassindustrien.

Et nytt subsea produksjonsanlegg vil bli etablert i Curitiba i delstaten Parana, 800 km sør for Rio de Janeiro.

– Dette nye teknologisenteret vil erstatte dagens anlegg i 2015 og vil sysselsette om lag 1100 personer, heter det i meldingen.

– Vi fortsetter arbeidet med å etablere storskala produksjon basert på teknologier som er utviklet for Petrobras i løpet av våre første pre-salt-prosjekter. Vår velprøvde pre-saltteknologi gir Aker Solutions en sterk posisjon i dette markedet, og dette vil bli brukt til å fremme og forbedre lokalt innhold, for eksempel subsea kontrollsystemer. Aker Solutions har kontinuerlig investert i å utvikle kunnskap og kompetanse for sine ansatte i Brasil, sier Luis Araujo, landsjef for Aker Solutions i Brasil.

Selskapet skriver videre i en annen melding i dag at de har mottatt en såkalt call-off-bestilling, også dette fra Petrobras.

– Call-off-bestillingen omhandler Sapinhoá og Lula Nordeste utbyggingene i Brasil, og omhandler leveranse av 20 vertikalae subseatrær, subsea kontrollsystem og utstyr. Kontraktsverdien blir ikke offentliggjort, skriver Aker Solutions.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger