Aker Solutions med Premier Oil-kontrakt

Publisert 11. april 2013
Aker Solutions har inngått en kontrakt med Premier Oil for Solan-feltet vest for Shetland, til en verdi av 264 millioner kroner.

, (Illustrasjon: Aker Solutions)

Kontrakten går ut på oppkobling, igangkjøring og facility management-tjenester.

To subsea produksjonssystem og to subsea injeksjonsbrønner skal knyttes opp mot en fast produksjonsplattform som ligger i blokk 205/26a i britisk del av Nordsjøen.

Plattformen, som ikke vil bli permanent bemannet, vil produsere olje som vil bli lagret i en undersjøisk tank før eksport via et oljelossingsystem til tankskip.

Kontrakten er verdt i overkant av GBP 30 millioner, tilsvarende 264 millioner kroner etter dagens kurs, og gjelder for tre år fra første olje med to ettårs opsjoner. Første olje er ventet i fjerde kvartal 2014.

Arbeidet vil ledes fra Aker Solutions i Aberdeen.

– Jeg er glad for at vi fortsetter å utvikle vårt forhold til Premier Oil og deres joint venture-partner på dette betydelige prosjektet i en utfordrende og stadig viktig sektor av Nordsjøen, sier Mike Forbes, administrerende direktør i Aker Solutions vedlikehold, modifikasjoner og drift (MMO), UK.

Department of Energy and Climate Change godkjent Premiers planer for Solan-feltet i april 2012. Solan forventes å produsere 40 millioner fat olje.

Aker Solutions’ kontraktpart er Aker Offshore Partner Ltd. Kontrakten er bokført som ordreinngang i første kvartal 2013.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger