Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har blitt tildelt en fireårig rammeavtale av Statoil for å levere wireline traktortjenester på norsk sokkel.

Avtalen gjelder for fire år, fra 2013 til 2017, med to toårs opsjoner. I tillegg bærer kontrakten en opsjon på å levere wireline traktortjenester fra flyttbare og lett brønnintervensjonsenheter som opererer ut fra Stavanger.

Den faste delen av kontrakten er estimert til i overkant av 100 millioner kroner per år.

Aker Solutions skal levere brønnintervensjonstjenester ved å bruke sin wireline traktorteknologi og wireline traktor applikasjonsverktøy. Selskapet skal levere wireline traktortjenester til plattformer som Statoil opererer ut fra Stavanger, inkludert Statfjord, Volve, Sleipner, Snorre, Gudrun, Dagny og Dagny øst (tidligere Ermintrude).

Selskapet vil også gi wireline traktortjenester til følgende felt i Norskehavet: Morvin, åsgard, Trestakk, Kristin, Heidrun, Norne, Njord, Tyrihans, Mikkel, Yttergryta, Alve, Urd, Aasta Hansteen, Snøhvit og Hyme.

– Statoil har allerede en utvinningsgrad på 50 prosent på sine felt. De har nå en ambisjon om å øke det til 60 prosent. Begge disse tallene er ganske bemerkelsesverdig. Vi ser frem til å fortsette å støtte Statoil i å nå sitt ambisiøse mål for utvinningsgrad, sier Wolfgang Puennel, leder for brønnintervensjonstjenester i Aker Solutions.

Aker Solutions har levert wireline traktortjenester til Statoil siden 1996. Wirelinetraktoren kan presse brønnintervensjonsutstyr flere kilometer langs sterkt avvikende og horisontale brønner.

– Statoils evne til å nå bransjeledende utvinningsgrad av olje og gass er støttet av deres vilje til å utnytte teknologier som wireline traktor. Vår rolle som en teknologi- og tjenesteleverandør er å gi høyt kvalifiserte offshore personell og pålitelige produkter. Vi har gjort det i mange år, og vil fortsette å gjøre det under denne nye kontrakten, sier Rolf Leknes, leder for Aker Solutions’ skandinaviske brønnservice virksomhet.

Aker Solutions skal forvalte avtalen fra Forus, Stavanger.

Aker Solutions’ kontraktpart er Aker Well Service AS.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger