Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg den første subsea-jobben for Kinas største offshoreoperatør, China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). Kontrakten er verdt 122 millioner kroner.

LAGES I MALAYSIA: I Port Klang.

Utstyret som skal leveres, et komplett subsea produksjonssystem, skal installeres på gassfeltet Yacheng 13-4. Feltet ligger i den sørlige delen av Sørkinahavet, omtrent 72 kilometer sørvest for Sanya, Kinas mest sørliggende by. Vanndybden på feltet er rundt 90 meter.

Aker Solutions skal utføre ingeniørtjenester, produksjon og leveranse av tre subsea brønnhodesystemer, tre gassproduksjonstre, kontrollsystemer, subsea distribusjonssystem og tjenester knytte til installasjonsstøtte.

– Vi er takknemlige for at CNOOC gir oss mulighet til å bevise våre subseamuligheter, og synes det er veldig spennende å levere til et land med høye ambisjoner for økt energiproduksjon i årene som kommer. Med mer enn to tiår med industriell erfaring på området, kan vi forsikre CNOOC om at deres prosjekt vil være i særdeles gode hender, sier Dave Hutchinson, leder for Aker Solutions’ subsea-virksomhet i Asia.

Leveransene til prosjektet vil starte i tredje kvartal 2011, og utstyret vil produseres ved selskapets anlegg i Port Klang i Malaysia. Dette er det eneste anlegget i verden hvor et komplett subseaproduksjonssystem kan bli laget på samme sted.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger