Aker Solutions sikrer subseakontrakt i Barentshavet
Pressemelding
30. juni 2020
Aker Solutions sikrer subseakontrakt i Barentshavet
Pressemelding
30. juni 2020

Aker Solutions har fått en intensjonskontrakt for levering av subsea produksjonssystemet for neste fase av Askeladd-utbyggingen i Barentshavet.

Kontrakten har en verdi på rundt 400 millioner kroner og omfatter en manifold og to subseatrær med tilhørende kontrollsystemer.

Equinor har utsatt endelig investeringsbeslutningen for Askeladd Vest-prosjektet i et halvt år. Planen er nå å ta en DG3-beslutning innen utgangen av året.

Askeladd Vest ble tatt ut av Askeladd fase 1 i 2017 og utsatt til et senere tidspunkt.

Forekomsten planlegges bygget ut med en ny brønnramme med fire brønnslisser. Design og tekniske løsninger for Askeladd Vest skal være en kopi av Askeladd Fase 1, ifølge dokumenter Energi24 har fått innsyn i.

Snøhvit-utbyggingen omfatter funnene Snøhvit, Albatross og Askeladd som bygges ut i flere trinn etter hvert som det blir ledig kapasitet i LNG-anlegget på Melkøya.

Produksjon av Snøhvit startet i 2007 og Albatross i 2010. Askeladd fase 1 var neste trinn i utbyggingen, og her skal produksjonen etter planen starte i løpet av inneværende år. Segmentene som omfattes av første fase er Askeladd Nord, Sør og Gamma.