Aker Solutions skal fjerne Murchison

Publisert 8. oktober 2013

Aker Solutions har sikret seg kontrakten for den første fasen av avvikling av Murchison -plattformen i britisk sektor av Nordsjøen .,Kontrakten ble vunnet av selskapets Aberdeen-avdeling, som forventer å opprette 150 nye stillinger som følge av tildelingen . Under den treårige kontrakten , tildelt av CNR International (UK ), skal Aker stå for administrasjon, engineering, design , innkjøp og offshoreoperasjoner i forbindelse med fjerningen.

– Fjerning av installasjoner vil være et viktig satsingsområde for den britiske olje-og gass industrien de neste par tiårene, etter hvert som et økende antall utrangerte olje-og gassinstallasjoner går av produksjon, sier Mike Forbes, direktør for Akers vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner virksomhet i Storbritannia i en melding.

Murchison ligger i Nordsjøen, på grensen mellom norsk og britisk sokkel, ikke langt fra Statfjord, og reservoaret strekker seg inn i norsk sektor. Feltet har produsert mer enn 390 millioner fat oljeekvivalenter siden det kom onstream i 1980.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger