Aker Solutions skal knytte Dagny til Sleipner

Publisert 30. januar 2013

Aker Solutions er tildelt det andre call-off-prosjektet under porteføljen for Sleipner-modifikasjoner.,Avtalen, som har en verdi på 650 millioner kroner, innebærer tilknytning av gassproduksjonen fra Dagny . Kontrakten innebærer modifikasjonsarbeid på Sleipner A , og inkluderer engineering, procurement, construction, installation and commissioning (EPCIC) for å knytte gassproduksjonen fra Dagny-plattformen til Sleipner A. Arbeidet starter umiddelbart.

– Vi er veldig stolte over å bli valgt av Statoil for et annen tie-in prosjekt. Modifiseringsarbeid er en del av vår kjernevirksomhet, og det er viktig for oss å være konkurransedyktige og bli tildelt viktige prosjekter som dette, sier Tore Sjursen, leder for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Aker Solutions.

Ingeniørarbeidet vil bli utført ved Aker Solutions’ kontorer i Stavanger, Bergen og Mumbai, og vil også engasjere prefabrikasjonsservice på selskapets verft i Egersund. Arbeidet under kontrakten vil bli fullført i 2016.

Porteføljen for Sleipner-modifikasjoner ble tildelt Aker Solutions i august 2010, og selskapet arbeider for tiden med det første call-off-prosjekt kalt Gudrun tie-in til Sleipner.

– Aker Solutions er ikke fremmed for Sleipner-området og vi ser frem til å fortsette et godt samarbeid med Statoil både her og på andre felt, sier Sjursen.

Sleipner er den nest største gassprodusenten i Nordsjøen, etter Troll -feltet. Dagny-feltet, som ble oppdaget i 1974, ligger cirka 30 kilometer nordvest for Sleipner Øst .

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger