Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg en langtidskontrakt for kabelinstallasjon med ABB. Kontrakten kan vøre verdt en halv milliard, og er for kabellegging i 2012 og 2013.

I tillegg har kontrakten opsjoner for 2014 til 2016.

Kontrakten innebærer at ABB vil bruke et av Aker Solutions’ fartøy til arbeidet, men Aker Solutions vil også levere prosjektledelse, ingeniørtjenester og mannskap til å gjennomføre arbeidet offshore.

Skipet som skal brukes er «Aker Connector», og skal være klar for oppdrag i 2012. Selskapet er spesialutstyrt for å installere lange, tunge strømkabler og subsea umbilicals.

– Dette er en avtale med stort strategisk potensial, og jeg er veldig glad for at ABB har valgt oss som sin partner, sier Svein Haug, president for Aker Marine Contractors.

ABB og Aker Solutions har også inngått en strategisk avtale om å kombinere ABBs styrke innen kraftkabler og Aker Solutions’ installasjonsekspertise i utvalgte prosjekter.

– Leien av fartøyet er bare en, om enn viktig, del av avltane. Men avtalen vil gi oss større synlighet når det gjelder fartøysplanlegging og -utnyttelse. Vi har allerede begynt å levere ingeniørtjenester til ABB som en del av denne kontrakten for å styrke ABBs kapasitet innenfor instalalsjon til havs, et marked som en forventer at vil vokse de neste årene, sier Haug.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger