Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har sikret seg kontrakt for toppsidemodifikasjonene i forbindelse med subsea gasskompresjon på åsgard-feltet. Kontrakten er verdt 650 millioner kroner.

SKAL MODIFISERES: åsgard B. (Foto: STATOIL)

Modifikasjonene er på både åsgard A og åsgard B, og har til hensikt å levere strøm til subsea-kompressorene. Subseaanlegget vil bli installert i 2013, og det er også Aker Solutions som har ansvar for å levere dette utstyret.

I forbindelse med denne kontrakten skal Aker Solutions bygge og installere en ny modul på 800 tonn, i tillegg til å utføre integrasjonsarbeid på plattformene. Design og anskaffelser vil starte umiddelbart, mens fabrikasjon av utstyret vil starte i oktober i år. Utstyret skal leveres i fjerde kvartal 2014.

– Denne tildelingen styrker Aker Solutions’ partnerskap med Statoil i utviklingen av grensesprengende teknologi innenfor subsea kompresjon, sier Tor Sjursen, som er visepresident for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner i Aker
Solutions, i en pressemelding.

– Dette er et viktig tiltak for å øke levetiden for åsgard A-plattformen, noe som igjen vil øke utvinningen fra et eksisterende felt. Undervannskompresjon er en teknologisk tilnærming som kan øke utvinningsgraden og levetiden for flere gassfelt, sier Statoils produksjonsdirektør for åsgard, Astrid Jørgenvåg, i en pressemelding.

Kontraktene for leveranse av rørledninger, gjennomføring av marine operasjoner og andre større anskaffelser i forbindelse med videreutviklingen av åsgard vil bli tildelt i løpet av det kommende året.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger