Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har som mål å skape 1.300 nye arbeidsplasser på en ny ingeniørhub i Chiswick, London, innen 2015.

øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions, delte denne ambisjonen med Storbritannias statsminister David Cameron og statsminister Jens Stoltenberg, under en rundebordskonferanse diskusjon i Oslo i morges.

– Aker Solutions’ beslutning om å skape 1.300 nye arbeidsplasser på en ny ingeniørhub i Chiswick er gode nyheter for den lokale økonomien, og det er en tillitserklæring i ferdigheten, kompetansen og profesjonaliteten vår tekniske sektor, sier Cameron.?

– Aker Solutions ansetter nå flere enn 3.000 mennesker over hele Storbritannia, og annonserte nylig 500 nye arbeidsplasser i Aberdeen. Deres ekspansjon her er et bevis på den økende dybden og styrken av vårt samarbeid med Norge over hele spekteret av energispørsmål, som bidrar til å sikre at vi holder husholdningsstrømregninger så rimelig som mulig for familier over hele landet, sier han.??

Selskapet, som sysselsetter mer enn 3.000 mennesker i Storbritannia, åpnet et nytt kontor i Chiswick Park, West London, i fjor. Oppstartfasen har vært vellykket for selskapet.

– Olje- og gassingeniører i London er vanligvis meget kompetente og de har et internasjonalt tankesett. Ved å kombinere vår egen erfaring med denne kompetansen kan vi tilby våre kunder prosjektering knyttet til feltet arkitektur, produkter og teknologier både i Nordsjøen og internasjonalt, sier øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.??

Londonkontoret jobber i dag med høyprofilerte utbyggingsprosjekter, blant annet topside FEED (front-end engineering og design) studie for Statoil Mariner-feltet i britisk del av Nordsjøen, og en FEED-kontrakt for Det norske oljeselskap på Draupne-feltet på norsk sokkel.??London-kontoret ble satt opp for å være en global ingeniør-hub for å støtte utbyggingsprosjekter i Nordsjøen og på verdensbasis. I det nye utvidede kontoret vil Aker Solutions være til stede sammen med flere andre forretningsområder, inkludert subsea, boreteknologier og brønnintervensjon.

– Vi åpnet kontor i fjor høst, og vi har vokst raskt til 200 personer tidlig i juni i år. Det er veldig tilfredsstillende å se at vi tiltrekker topp ingeniørfaglig kompetanse til vårt selskap. Basert på denne suksessen og et svært gunstige markedsutsikter, ser vi at vi har potensial til å ansette ytterligere 1.300 personer innen 2015. Dette er drevet av aktivitetsveksten i alle sentrale olje og gass regioner over hele verden, sier Eriksen.???

Aker Solutions har uttalt at selskapet forventer å øke sin omsetning med mellom ni og 15 prosent årlig i perioden 2011 til 2015. Selskapet leverer oljefeltprodukter, systemer og tjenester for kunder innen olje- og gassindustrien verden over.

For tre uker siden annonserte selskapet at de er ute etter å øke sin Aberdeen-drift med 500 arbeidsplasser i løpet av de neste to årene. I dag har Aker Solutions cirka 3.100 ansatte i Storbritannia. Selskapet er en av Skottlands største arbeidsgivere med en arbeidsstyrke på mer enn 2.700 personer i Aberdeen. I tillegg har selskapet mindre kontorer og fasiliteter i Great Yarmouth, Hastings, Maidenhead, Stockton-on-Tees og Whitstable.

Selskapet sysselsetter 25.000 mennesker over hele verden, og har en årlig omsetning på cirka 3,9 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger