Aker Solutions vil ansette 600 nye i Norge

Den flytande stålplattforma, Njord A, ligg her verftet til Aker Solutions, tidlegare Kværner, på Stord. Biletet viser plattforma i eit tidleg stadium av ombygginga, der boretårnet er løfta av. (Foto: Thomas Førde)
NTB
Publisert 11. februar 2022
Veksten i fornybar energi, og en fortsatt sterk etterspørsel innen olje og gass, gjør at Aker Solutions trenger 2.000 nye ansatte – 600 av dem i Norge.

Tirsdag la oljeserviceselskapet fram et sterkt kvartalsresultat for fjerde kvartal 2021 og oppjusterte inntektsestimater for 2022.

Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke er storeier, startet for halvannet år siden arbeidet med å bli et olje- og fornybarserviceselskap, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet opplyser at det er sterk vekst i aktiviteten innen fornybarsektoren. Dermed trengs 2.000 nye medarbeidere, som ingeniører, økonomer og fagarbeidere i løpet av året. I alt 600 av dem skal rekrutteres i Norge.

– Vi skaper arbeidsplasser, og det er arbeidsplasser som virkelig peker inn i fremtiden. Dreiningen mot det fornybare skaper behov for ny kompetanse og flere hoder, sier konsernsjef Kjetel Digre til avisen.

Ved starten av fjoråret var det ventet at Aker Solutions kom til å slite. Selskapet vant derimot flere store kontrakter, og driftsunderskudd ble snudd til overskudd. Aker Solutions venter nå rekordhøy ordreinngang i 2022, først og fremst drevet av en oppsving innen olje og gass, ifølge DN.

Siste fra forsiden

+

Masteroppgave: – Dropp elektrifiseringen av norske olje- og gassfelt

+

Elektrifisering av Wisting koster 5,8 milliarder kroner: – Finnes ikke et reelt alternativ

+

Ap-topp: – Skal vi bidra med energi til Europa, må vi lete i nord

+

Fortsetter å fylle boreprogrammet til Scarabeo 8

+

Overtok Linus mens riggen var i operasjon: – Intense måneder

Sval Energi sluttfører avtaler verdt 13 milliarder kroner

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger