Publisert 4. februar 2000

4.000 liter propan lakk ut fra verftet på Stord i begynnelsen av juli, nå gir en ny rapport verftet knusende kritikk for flere mangler ved verftet.

FåR KRITIKK: Aker Stord får kritikk etter at 4.000 liter propan lakk ut i begynnelsen av juli. Foto: INGER JOAHNNE STENBERG

Det er i en foreløpig granskningsrapport at Aker Stord får gjennomgå for blant annet manglende systematisk tilsyn, enkel tilkomst for utenforstående. I tillegg legger også rapporten frem mangler som defekte sprinkeldyser og uklare ansvarsforhold, det skriver Bergens Tidende.

Det var 3. juli at omkring 4.000 liter flytende propan rant ut fra en defekt pumpe under en propantank i sjøen ytterst på verftsområdet. Arbeidere skal ifølge Bergen Tidene ha oppdaget en 30 til 40 centimeter bred elv av den eksplosive væsken som rant nedover berget mot sjøen.

Manglende tilsyn
Det er Statoil som eier tanken hvor lekkasjen oppsto, og selve verftet, Aker strod, som eier rørsystemet som er tilknyttet. Granskningsrapporten som nå er lagt frem viser til at ansvarsforholdet mellom de to selskapene er uavklart. Det var ingen som kom til skade etter lekkasjen.

Statoil første sist tilsyn med tanken i oktober 2009, mens Aker Stord førte tilsyn med rørnettverket tilknyttet i 2006. Gruppen som har gjennomført granskningen skriver også at det ble oppdaget fire dyser som ikke fungerte i sprinkelanlegget. Gruppen anbefaler nå et systematisk og dokumentert program for tilsyn og vedlikehold, bedre merking og skilting, montering av en fjernmontert stengeventil samt en bedre fysisk sikring av propantankanlegget.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger