Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har signert en kontrakt med Petrobras for forsyning av subseatrær, inkludert kontrollsystemer og relatert utstyr, til Tupi-feltet i Brasil. Verdien er på omtrent 425 millioner kroner.

Aker Solutions er den første leverandøren av subseautstyr som blir tildelt kontrakt for de utfordrende saltlagene i Santosbassenget, offshore Brasil. Selskapet skal bruke sin kunnskap om såkalte HTHP-forhold (high pressure/high temperature) for å legge fram et forslag til Petrobras.

Arbeidet består av fabrikkering av ni subseatrær som skal brukes i en vanndybde på 2500 meter, subsea kontrollsystemer, to komplette verktøysett samt tilhørende deler.

– Tupi-feltet er en enorm subsea-utbygging. Det er et utfordrende prosjekt fra et teknologisk standpunkt, men vår HTHP-ekspertise og dypvannsteknologi setter oss i en god posisjon, sier Marcelo Taulois, president for Aker Solutions subsea-avdeling i Brasil.

Arbeidet skal foregå fra Aker Solutions fasiliteter i Cuitiba, Brasil, med støtte fra Aberdeen for kontrollsystemene. Leveranse av første subsea-tre er planlagt i slutten av 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger