Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har levert inn nytt anbud for bygging av Goliat-flyteren, og selskapets nye bud er blitt godkjent av operatør Eni.

KOREANER?: Sevans Goliat-enhet kan bli bygget
i Sør-Korea. (Ill.: SEVAN MARINE)

Aker Solutions trakk seg fra anbudsrunden for å bygge den Sevan-tegnede flyteren som skal til Enis Goliat-felt i Barentshavet tidligere i sommer. årsaken var at Eni mente konsortiet selskapet utgjorde sammen med Aibel og Samsung Heavy Industries ble for sterkt, og at oppdragsgiveren Eni ville ha flere tilbydere.

Nå er Aker Solutions ifølge Stavanger Aftenblad tilbake i kampen om kontrakten, denne gangen med Samsung Heavy Industries som underleverandør.

– Med Samsung som underleverandør mener vi at vi kan levere et konkurransedyktig tilbud til en god kvalitet på et komplisert prosjekt, sier kommunikasjonssjef Mariken Holter i Aker Solutions til avisen.

Ifølge Holter har også Eni Norge gitt sin godkjenning til samarbeidet med Samsung. Aibel er derimot ikke med, og ønsker ikke å by på kontrakten uten at det er i konsortium med Samsung og Aker Solutions.

Hvis Aker Solutions vinner kontrakten, skal Samsung bygge understellet til tønneflyteren, mens Aker Stord vil ha ansvaret for topside og sammenstilling av understell og topside.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger