Publisert 4. februar 2000

Aker ser for seg at det kan bli en «industriell løsning» for underselskapet Aker Floating Production. Det kan bety salg eller samarbeid med en annen FPSO-aktør.

Aker Floating Production opererer FPSO-en «Dhirubhai-1», som er på kontrakt med indiske Reliance. Skipet har vært i operasjon siden 2008, men skulle etter planen ikke være den siste FPSO-en for selskapet. Opprinnelig hadde Aker Floating Production planer om to produksjonsskip til, «Aker SMART 2» og «Aker SMART 3». Men, i 2009 solgte selskapet igjen skipet som skulle bli «Aker SMART 3», og det har enda ikke blitt sikret noen kontrakt for skipet som kan konverteres til «Aker SMART 2».

Aker ASA, som eier Aker Floating Production, har gitt et lån på hele 1,6 milliarder kroner til datterselskapet, og nå sier Aker-sjef øyvind Eriksen at de har forhåpninger om å få igjen pengene:

– Vi planlegger for at vi skal få tilbakebetalt fordringen. Parallelt er vi åpne for en transaksjon som gjør at vi kan få den tilbakebetalt raskere, sier han til Dagens Næringsliv.

Han peker til Aker Drilling, som nå har blitt restrukturert og børsnotert. Dermed har riggselskapet skaffet til veie penger som skulle tilbakebetales til Aker ASA. På grunn av den svake økonomien i Aker Floating Production går det likevel ikke an å kopiere løsningen fra Aker Drilling.

– Jeg er enig i at det er komplisert.Hvis det ikke hadde vært det, ville det vært gjennomført allerede. Men fartøyet fungerer førsteklasses. Min vurdering er at det bør være rom for en industriell løsning for Aker Floating Production, hinter Eriksen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger