Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions vurderer å etablere en base i Nord-Norge for å legge til rette for flere kontrakter i Russland og Barentshavet. Får selskapet Goliat-kontrakter blir det base.

– Vi må etablere oss i Nord-Norge for å kunne betjene kundene i nord. Dersom vi vinner frem med våre tilbud på Goliat-prosjektet, så kommer vi til å etablere en base og teknologisk ekspertise i Nord-Norge. Dette ser vi som viktig også for å vinne frem i Russland og Barentshavet for å oppnå nærhet til prosjektene, sier Simen Lieungh til Teknisk Ukeblad.

Han påpeker at det er primært subseatjenester Lieungh ser for seg at selskapet kan levere fra en base i Nord-Norge, og selskapet satser på å vinne kontrakter på Goliat, i samarbeid med Samsung. Selv om selskapet hanker inn Goliat-oppdraget, kan det bli smått å gjøre for gutta på gølvet i Aker Solutions neste år.

– Selv om Goliat blir tildelt i år, vil ikke det bety stort for aktivitetene i verkstedene i 2010. Dette året vil bli brukt til engineering. En rekke prosjekter hos de store selskapene er dessverre lagt på vent og det er usikkert når disse kommer opp av skuffen. Vi har løpende dialog med de store selskapene på norsk sokkel for å kunne få en avklaring, sier Lieungh.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger