Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions oppkjøp av tyske Wirth GmbH har blitt godkjent av tyske konkurransemyndigheter. Med det blir Wirth en integrert del av Aker Solutions-systemet.

Aker Solutions oppkjøpsprosess i Wirth begynte i august 2007, da selskapet kjøpt 50 prosent av aksjene i det tyske industrikonsernet. I kjøpsavtalen var det en opsjon med mulighet for å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. 28. januar inngikk Aker Solutions en ny avtale om kjøp av de resterende 50 prosentene, og selskapet har nå ventet på konkurransemyndighetenes dom før de kunne gjennomføre transaksjonen.

Aker Solutions skriver i en pressemelding at Wirths teknologi utfyller Aker Solutions’ portefølje, og at dette er fortsettelsen på et sterkt samarbeid som har pågått i nesten 20 år.

– Full integrasjon med Wirth gjør det mulig for oss å akselerere og optimalisere våre produkter og tjenester. Dagens formelle godkjenning av tyske myndigheter gir oss mulighet til å fullføre denne integrasjonsprosessen, sier Per Harald Kongelf, visepresident i Aker Solutions.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger