Aksjesalg åpner for børsnotering

Publisert 30. august 2013

Marianne Odfjell vil selge sine aksjer i boreselskapet Odfjell Drilling. Det åpner for børsnotering av konsernet, som trolig verdsettes til NOK ni milliarder.,Marianne Odfjell vil selge aksjeposten på 30 prosent som stiftelsen Larine, der hun er begunstiget, eier i riggselskapet Odfjell Drilling ltd. Det melder NTB.

Dagens Næringsliv (DN) skriver at planen er at Marianne Odfjell skal løftes ut gjennom et nedsalg av aksjer og en etterfølgende notering av boreselskapet på Oslo Børs.

Bermuda-registrerte Odfjell Drilling driver mye av sin virksomhet fra Bergen og er Norges største private boreentreprenør med en riggflåte som består av fire halvt nedsenkbare rigger, derav et nybygg, to boreskip som eies 40 prosent og mindre eierandeler i ytterligere tre boreskip som bygges med tanke på arbeid på brasiliansk sokkel.

Ved årsskiftet var den bokførte egenkapitalen i konsernet USD 1.154 millioner, vel sju milliarder kroner. Ved et aksjenedsalg i kombinasjon med en etterfølgende børsnotering av Odfjell Drilling kan egenkapitalen bli verdsatt til mellom USD 1,2 og 1,8 milliarder.

– En børsnotering gir konsernet fornuftig og fleksibel tilgang til kapitalmarkedene og legger dermed bedre til rette for fremtidig vekst, sier Marianne Odfjell.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger